Noen ganger trenger man et virituelt drømmeslott. Et sted der drømmer kan forbli dusrosa-drømmer som ikke nødvendigvis eksisterer, og en plass hvor drømmene kan bli realisert, enten de er små eller store. På denne bloggen vil dere se mine kreative prosjekter, se bilder av interiør og hva jeg drømmer om. Leiligheten er minimal, forutsetningene til tider elendige, og livet slettes ingen drøm, men jeg lar meg ikke stoppe. Jeg vil skape, jeg vil blomstre, jeg vil drømme. Vi må gjøre det beste ut av det minste! Velkommen til min lille verden og til det som skjer innenfor husets fire vegger, og bloggens virituelle dør.

Stedet hvor jeg er rådende rosa prinsesse med eget bittelite kongerike.

mandag 1. februar 2010

Vis meg brødboksen din



Jeg var lenge på leit etter en fin brødboks, og etter mange potensielle kandidater så ble denne ble min for 499 i sommer, kjøpt på en butikk i Sandefjord jeg ikke husker navnet på. Ikke spesielt billig, men heller ikke av de dyreste. Jeg er superfornøyd, den gjør seg på benken og sist men ikke minst- brødet holder seg godt oppi der.
Hva slags brødboks har du?


Jeg vil også dele min speltbrødoppskrift med dere, for den er så god og saftig. Det beste av alt, deigen godgjør seg mens du sover!

5 dl appelsin juice (uten sukker, men appelsinjuice pga askorbinsyre)
10 dl vann, 37gr
Fersk gjær på str som en sukkerbit løses opp i vannet.
0,5 kg sammalt speltmel
3dl forskjellige frø; solsikke, linfrø, sesam, gresskar- alt hva du begjærer;)
4 dl speltflak (på helsekost eller store matbutikker)
0,5 dl olivenolje/ annen olje
1-2 ts havsalt
1 kg siktet spelt

Blandes i kjøkkenmaskin, ikke elt så mye eller på maks styrke, da mister den bakeegenskapene sine. Deigen skal være klissete. Det kan være lurt å helle røren oppi en stor bolle før heving om natten, den vokser nemlig endel. Og oppbevar ikke deigen i ett for varmt rom, helst 18-20 grader, ellers virker gjæret for fort. Du kan tre en stor plastpose rundt den under hevingen.

Lag deigen på kvelden, la de heve over natten, ca 12 timer. (mens du sover). For de som ikke er hjemme på dagen som meg, er dette nok lurt å gjøre i helgen.

På morran:
Hell over i 3 former (helst slip-lett former spør du meg eller hvertfall godt smurte;) )
Hev i 45 min på et lunt sted med et kopphåndkle over.
Settes inn på kald ovn, sett den på 200 gr.

Stekes ca en time med form, og 5-10 min uten formen med bunnen opp. Dunk i brødet og hør om det er “hul” lyd, da er det perfekt.

Må avkjøles godt på rist, ellers virker de klissete inni. (Altså ikke noe prøvesmaking mens det er varmt, for det blir ikke bra, jeg lover).
De blir utrolig saftige og gode- og passe ypperlig å fryse.. NAM



Minner om at det fortsatt er tid for å melde seg på min give-away her. Løp:-)

Hva slags brødboks har du? Tar du utfordringen på å vise fram?

8 kommentarer:

  1. Åååå, akkurat en slik en øsnker jeg meg også!! Har sett på den og tatt på den! Vil også ha!!!
    :-)
    Så fin den er på benken *grønn av misunnelse*

    SvarSlett
  2. Så flott brødboks du hadde. Den hadde vært fin på min benk også ;)
    Trude :)

    SvarSlett
  3. Oi, oi, har du også sett og tatt på denne Henriette, så moro:-) Jeg ble ganske så glad da jeg fant den i sommer siden den er litt vanskelig å få fatt på på nett til tider. Blunk og blafre med øynene på mannen så får vi se? ;-)

    Fro: Takk takk, er veldig glad i den. Klem til deg

    Bluggi: Her er det lov å herme om lystene skulle bli for store;-) Men 500kr er jo litt peng, synes nesten det var for gale for en brødboks, men har i grunn ikke angret ett sekund

    SvarSlett
  4. Så koselig blogg du har, også så mye vakkert du lager. Vi liker nok mye det samme, vi.
    Brødboksen din er bare skjønn. Selv har jeg ingen, det er rett og slett ikke plass til en på kjøkkenbenken.

    SvarSlett
  5. Så fin ny blogg du har fått deg!
    Og så mye fint du lager. :-)
    Jeg skreiv på den andre bloggen din. Plutselig fant jeg deg her også.
    Lykke til med den nye bloggen!
    Alva

    SvarSlett
  6. Så koselig at dere liker bloggen min:-) Jeg liker meg godt i min lille drømmeslott-boble=)

    SvarSlett
  7. flott blogg!:) hvor i sandefjord kjøpte du den? kanskje jeg vil herme:) fin stil du har hvertfall!

    SvarSlett

Mine herlige kommentatorers spor:-)
Om du ikke har egen blogg velger du navn/adresse og skriver fornavn eller nick i stedet for "anonym", nettadresse er ikke nødvendig.